Stendiget 34 Sengeløse DK-2630 Taastrup
+45 2026 3810

Clayton steam generator

Clayton har siden 1930 været toneangivende inden for innovativ dampteknologi til både industriel og kommerciel brug og har i dag datterselskaber i hele verden. Hos SD-Teknik er vi stolte af at være eneste officielle danske forhandler af Clayton steam generator — markedets mest stabile og effektive dampgenerator med en opstartstid på mindre end 10 minutter. Her på siden kan du læse mere om de mange fordele ved en Clayton steam generator samt historien bag virksomheden.

Clayton steam generator – unikt design og høj ydeevne

Clayton steam generatorer er effektive, sikre, kompakte og fleksible dampgeneratorer, som takket være unikke designs og enestående ydeevne kan opnå fuldt damptryk på bare 5-10 minutter.

Den hurtige opstart både minimerer brugen af brændstof og giver mulighed for at slukke for generatoren efter fyraften uden at undgå brændstofspild. I modsætning til mange andre dampgeneratorer holder Clayton steam generator tilmed sin virkningsgrad helt ned til en ydelse på ca. 45%, inden den begynder at falde.

Det enkle og kompakte design sikrer minimal vedligeholdelse og betyder endvidere, at dampgeneratorerne ofte kan placeres og installeres i eksisterende lokaler uden større omrokeringer.

Når du køber en Clayton steam generator, får du med andre ord en moderne dampgenerator, som sikrer en høj kvalitet af damp (99,5% ren, tør damp), høj ydeevne, lavt varmetab, hurtig reaktionstid og minimal vedligeholdelse.

SD-Teknik er den eneste officielle forhandler af Clayton steam generatorer i Danmark inkl. Grønland og Færøerne samt på det maritime marked, og det er vi stolte af. Vores ambition er at levere miljøoptimale dampforsyningsløsninger til både industriel og kommerciel brug. Med Claytons innovative løsninger er målsætningen inden for rækkevidde.

Vi har mange års erfaring i at skræddersy totalløsninger med udgangspunkt i Claytons teknologi og assisterer gerne fra idéfase til udførsel – uanset hvilken opgave, du står overfor. Vi tilbyder professionel, god og grundig vejledning og sørger for at følge projektet helt til dørs.

Clayton – innovativ dampteknologi siden 1930

Clayton blev grundlagt d. 20. oktober i 1930 i Californien, USA af William Clayton Sr. og har således over 80 års erfaring i produktion og distribution af innovativ dampteknologi til både industriel og kommerciel brug.

Claytons første produkt, en damprenser, blev opfundet af Walter Kerrick og videreudviklet af Clayton selv og vandt hurtigt anerkendelse verden over. Derfra gik det stærkt.

Virksomheden voksede støt, flere eksperter og medarbejdere kom til og ikke mange år efter søsættelsen af damprenseren, kunne Clayton med hjælp fra ingeniør Perry Arant præsentere den første serie af industrielle dampgeneratorer. Dampgeneratorer er langt mere energibesparende end traditionelle dampkedler og blev derfor en stor succes.

I dag er selvsamme dampteknologi om muligt endnu mere populær end på sin fødselstid, ikke mindst på grund af et øget fokus på energibesparelse og grøn omstilling.

Ikke overraskende er Clayton derfor i dag førende inden for dampteknologi med hovedsæde i Californien og datterselskaber i blandt andet Mexico, Frankrig, Tyskland, Holland, Spanien og Storbritannien. Det europæiske hovedkvarter har siden 1961 ligget i Bornem, Belgien.

Hvad er en dampgenerator?

En dampgenerator er et effektivt og attraktivt alternativ til den klassiske dampkedel. Fælles for dem begge er, at de producerer varm damp, der anvendes som varmemedium i både industrielle og kommercielle sammenhænge. Damp kan opnå meget høje temperaturer og er derfor en ideel varmebærer.

De traditionelle dampkedlers meget store tryksatte vand- og dampvolumen kræver imidlertid en kedelpasser i nærheden hele tiden – og da dampkedlen i modsætning til dampgeneratoren ikke bare kan slukkes ved fyraftenstid, kan det betyde, at den enkelte virksomhed skal have tilknyttet mindst tre autoriserede kedelpassere.

Store dampkedler er desuden underlagt meget restriktive krav fra myndighederne og forsikringsselskaber om opstilling (kedelrum med flugtveje m.v.) og vedligeholdelse, hvorfor dampgeneratorer efterhånden er blevet mere populære til mindre kapaciteter.

Dampgeneratorer (også kaldet vandrørskedler) består af rørspiraler. Kedelvandet fordamper således under gennemstrømning af rørspiralerne, det vil sige inden i rørene. I modsætning til den klassiske dampkedel har dampgeneratoren et beskedent vand- og dampvolumen, som betyder, at den med fordel kan anvendes til meget høje damptryk – faktisk helt op til 200 bar.

Clayton har løbende udviklet sit produkt gennem de sidste 80 år og fremstiller i dag dampgeneratorer til både industriel og kommerciel brug – med hurtig opstart, høj ydeevne og lavt varmetab. Kontakt os i dag på tlf. (+45) 20 26 38 10 eller mail ms@sd-teknik.dk for et uforpligtende tilbud. Vi kan hjælpe dit firma med at spare energi og samtidig minimere miljøbelastningen.